A CHEF

Jóvér Ferenc számos magyarországi étteremben kipróbálta már magát, majd jelentős nemzetközi tapasztalatra tett szert Londonban, erősítette többek között a Michelin csillagos The Glasshouse Restaurant csapatáta külföldön töltött évek alatt. Budapestre hazatérve a szintén csillaggal rendelkező Costesbe vezetett útja, majd a budai Émile étterembe került Sous Chefként. Ezután jött számára a lehetőség 2017-ben, hogy csatlakozzon a többszörösen díjnyertes Aria Hotel Budapest csapatához, ahol 2019 novemberétől Executive Chef pozíciót tölt be.

Pályakezdő szakács kora óta nagy hatással van rá a klasszikus, francia konyha és az olyan séfek munkássága, akik megőrizve a hagyományokat, letisztult, átgondolt ételeket készítenek, nem elveszítve az étel eredeti jellegét, mint például Alain Ducasse, Phil Haward, Brett Graham vagy Daniel Humm. A Liszt étteremben is ezt az irányzatot képviseli Jóvér Ferenc séf, akinek alapanyag szempontjából az őszi és a téli időszak a kedvence, amikor lehetősége nyílik mély, karakteres ízekkel, vad húsokkal és gombákkal dolgozni.