A BARMANAGER

Ádám Sándor

Sándor az elmúlt tíz év során végigjárta a vendéglátás ranglétráját, a legkisebb kávézóktól a nagyobb diszkókon át a luxushotelek koktélbárjáig. Két nívós mixeriskola elvégzése után, pályáját tudatosan építve részt vett számos nemzetközi koktélversenyen – rendre dobogós helyezéssel. Ez a tapasztalat kikezdhetetlen magabiztosságot adott neki: a bárpult számára színpad, ahol parádésan kezeli a váratlan helyzeteket, és ahol a műsor végén az a ráadás, ha ízlik az ital a vendégnek. A Buddha Bar nyitó csapatát erősítette, de volt vezető bartender a Nobuban, és innen vezetett az út a High Note SkyBarig, ahol korábbi mentoráltja – Mihály Richárd – után veszi át a stafétát.

Kedvenc italaim a koktélok aranykorára datálhatóak, főként az 1800-as és a korai 1900-as évekből. Hideg téli estéken szívesen iszom Bourbon-alapú koktélokat, mint az Old Fashioned vagy a Manhattan. Nyáron inkább egy hűsítő Saint Croix Rum Fix mellett ütöm el az időt.

A HEAD BARTENDER

Szabó Máté

Gyerekkorában a családi panzióban ismerkedett meg a vendéglátás fortélyaival. Eddigi pályája során megfordult már Spanyol- és Görögországban is. Kezdettől hotelbárok, ezek közül is inkább a high-end koktélbárok álltak érdeklődése homlokterében. Mielőtt csatlakozott az Aria Hotel és a High Note Skybar csapatához, a nagy presztízzsel bíró Ritz-Carlton hotel csapatával öregbítette tapasztalatait. Máté örök szenvedélye az új ízek és ízkombinációk kutatása, valamint a különböző gasztrokultúrák megismerése, titkos fogásaik alkalmazása saját kreációiban. Sokszor csomagol és utazik el tanulmányutakra Európában és azon kívül egyaránt, Londontól a Közel-Keleten át egészen Tokióig, hogy a hazahozott markáns ízekkel és örök élményekkel kápráztathassa el a vendégeit.

Imádom az egyszerű és könnyen érthető italokat. Vacsora előtt bármikor vevő vagyok egy Milánó-Torinóra, amely mindössze kettő laza komponensből áll, ha pedig egy esti italozásról van szó, akkor egy Fish House Punch-nak nem tudok ellenállni!