Blog – High Note Skybar, Aria Hotel tetőterasz, 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.2020-10-15T21:38:28+02:00

Minden, amitől imádjuk az ázsiai vegetáriánus konyhát

2020. november 5.|

Minden, amitől imádjuk az ázsiai vegetáriánus konyhát Ázsiában közel sem olyan sokan vegetáriánusok, mint gondolnánk – India lakosságának például alig több, mint 10%-a. De ezzel együtt igaz, hogy arrafelé könnyebb vegának lenni. Nemcsak a szellemiség miatt, hanem az ottani növények egyszerűen táblálóbbak, makrotápanyagokban is gazdagabbak, mint a kontinentális kínálat. Ezért kipattant egy ötlet a fejünkből, és olyan ételt alkottunk, hogy szinte minden megvan benne, amitől szeretjük az ázsiai gasztronómiát. […]

High Note Mojito: a fehér rum és menta diszkrét bája

2020. november 4.|

Mojito: a fehér rum és menta diszkrét bája A koktélkultúra aranykora a XIX. század második felére esik, amikor a tengerentúli ültetvényekről nagy mennyiségben, olcsón kezdtek Európába és Amerikába érkezni a minőségi szeszesitalok. Az egyik igazi örökzöldje ennek az időszaknak a kubai mojito: egyszerű, de nagyszerű, de vajon mi a titka évszázadokon átívelő sikerének? […]

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle

2020. október 22.|

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle A kórokozókban az a legrosszabb, hogy láthatatlan fenyegetést jelentenek. A koronavírus már hónapok óta a mindennapjaink része, és a bizonytalanság miatt szinte nincs olyan helyzet, amikor ne jutna eszünkbe: mi van, ha most kapom el…? Pedig a vírusnak van gyengepontja, és ha tudatosan célzod meg néhány ravasz húzással, akkor elejét veheted a bajnak, és jobban figyelhetsz arra, amire igazán érdemes. […]

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel

2020. október 21.|

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel Kakaós csiga, pizzás csiga, fahéjas csiga… ugye tudod, milyen izgi, amikor a legbelső, legízletesebb részét, a „szívét” kínálod a párodnak? Ha nem félsz bűnözni a kalóriákkal, akkor itt az idő, hogy betárazz az őszi, kuckós hangulatú illatokból és ízekből. Elmondjuk Neked, hogy mi milyennek gondoljuk a fahéjas csigát, amikor nem csak felmelegít, de szárnyakat is ad. […]

Bircher-müzli: a másnapos gabonapehely

2020. október 15.|

Bircher-müzli: a másnapos gabonapehely A hétvégi reggel jól ismert programja: kétségbeesett keresgélés valami után, amitől elmúlik a szédülés-hányinger-fejfájás tünetegyüttese. A másnaposságnál persze létezik kellemesebb motiváció a reggeli megtervezéséhez. Egy jó gyümölcsös, joghurtos, gabonapelyhes költeményhez például annyi is elég, ha szeretnéd magad és párodat igazán tápláló, egészséges és finom napindítóval meglepni: íme hát a “másnapos” müzli, amelyet receptre kéne felírni – nem csak másnaposoknak. […]

Kacsamell “dukkah”, a mediterrán fűszerkoktél

2020. október 14.|

Kacsamell „dukkah”, a mediterrán fűszerkoktél Kalandvágyók a kairói piacon kóstolják meg, biztosra menők valamelyik all-inclusive resortban rendelik Sharm El Sheikh-ben. Egy biztos: most nem utazhatsz sehova a járvány miatt, így ha mediterrán arab ízek után sóvárogsz, itthon kell megtalálnod a jó receptet – vagy a biztos kezű séfet. A SkyBarban bemutatkozik a maghreb világ fűszersója: a dukkah. […]