Blog – High Note Skybar, Aria Hotel tetőterasz, 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.2020-10-15T21:38:28+02:00

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle

2020. október 22.|

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle A kórokozókban az a legrosszabb, hogy láthatatlan fenyegetést jelentenek. A koronavírus már hónapok óta a mindennapjaink része, és a bizonytalanság miatt szinte nincs olyan helyzet, amikor ne jutna eszünkbe: mi van, ha most kapom el…? Pedig a vírusnak van gyengepontja, és ha tudatosan célzod meg néhány ravasz húzással, akkor elejét veheted a bajnak, és jobban figyelhetsz arra, amire igazán érdemes. […]

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel

2020. október 21.|

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel Kakaós csiga, pizzás csiga, fahéjas csiga… ugye tudod, milyen izgi, amikor a legbelső, legízletesebb részét, a „szívét” kínálod a párodnak? Ha nem félsz bűnözni a kalóriákkal, akkor itt az idő, hogy betárazz az őszi, kuckós hangulatú illatokból és ízekből. Elmondjuk Neked, hogy mi milyennek gondoljuk a fahéjas csigát, amikor nem csak felmelegít, de szárnyakat is ad. […]

Bircher-müzli: a másnapos gabonapehely

2020. október 15.|

Bircher-müzli: a másnapos gabonapehely A hétvégi reggel jól ismert programja: kétségbeesett keresgélés valami után, amitől elmúlik a szédülés-hányinger-fejfájás tünetegyüttese. A másnaposságnál persze létezik kellemesebb motiváció a reggeli megtervezéséhez. Egy jó gyümölcsös, joghurtos, gabonapelyhes költeményhez például annyi is elég, ha szeretnéd magad és párodat igazán tápláló, egészséges és finom napindítóval meglepni: íme hát a “másnapos” müzli, amelyet receptre kéne felírni – nem csak másnaposoknak. […]

Kacsamell “dukkah”, a mediterrán fűszerkoktél

2020. október 14.|

Kacsamell „dukkah”, a mediterrán fűszerkoktél Kalandvágyók a kairói piacon kóstolják meg, biztosra menők valamelyik all-inclusive resortban rendelik Sharm El Sheikh-ben. Egy biztos: most nem utazhatsz sehova a járvány miatt, így ha mediterrán arab ízek után sóvárogsz, itthon kell megtalálnod a jó receptet – vagy a biztos kezű séfet. A SkyBarban bemutatkozik a maghreb világ fűszersója: a dukkah. […]

Eggs Benedict, a tuti reggeli New Yorkból

2020. október 8.|

Eggs Benedict, a tuti reggeli New Yorkból Mi az: nagy almából van, mégis tojás…? Ezzel a találós kérdéssel még biztos, hogy nem bűvölöd el a párodat. Viszont, ha az ágyba varázsolsz neki egy Eggs Benedict-reggelit, akkor az esélyeid rohamosan nőnek. Baconszeletek, buggyantott tojás, toast kenyér, hollandi mártással nyakon öntve… Érdekel a titkos összetevő? […]

  • Nikka, a High Note SkyBar őszi koktélsorának japán márkája

Japán zen érzés találkozik az őszi naplementével

2020. október 7.|

Japán zen érzés az őszi naplementében Hogy az őszi naplementét miért jó a felkelő nap országának italaival ünnepelni? Mert Japán már nem csak whiskey-ben tökéletes: japán gin, japán rum, japán vodka – ugye már érted, miért érezzük úgy, hogy a gésák lettek bártendereink új múzsái? […]