A CUKRÁSZ

Gálfi Petra

Petra a patinás Gundel Károly szakiskola cukrászképzőjén kapta az első átfogó szakmai képzést, majd rögtön fejest ugrott a mélyvízbe: további két év szakmai gyakorlaton vett részt a Gundel étteremben. Azóta a legmagasabb kategóriájú vendéglátó helyeken, köztük Budapest több ötcsillagos hoteljében szerzett értékes tapasztalatot. Igazi kreatív kihívásokat, vezetői megbízást az Aria Hotel éttermében kapott először.

„Édesszájú vagyok, imádom a desszerteket, és izgatott, hogy megismerjem a finomságok mögött rejlő titkos alkímiát, így kezdtem egyre aktívabban tanulni a cukrászmesterséget – emlékszik a kezdetekre.

A 2020-as év járványidőszaka neki is sok változást hozott az életébe, de igyekezett előnyt kovácsolni a kihívásokkal teli évekből: beiratkozott egy mixeriskolába, és az élet őt igazolta: a koktélkészítésben szerzett tapasztalat nagyban hozzájárult egyéni cukrászstílusa kialakításához.
A Café Liszt és az Aria Hotel cukrászséfje fiatal kora ellenére nagyon tudatosan alakítja koncepcióját: közkedvelt ízeket párosít egyedi, újszerű módon. Ennek jegyében született meg egyik kedvenc kreációja, a pisztáciás créme brulée

„Ha egy darab krumpli képes arra, hogy a legfinomabb vodka váljék belőle, Te is képes lehetsz bármilyen átváltozásra”