A SÉF
Hiermann Viktor
Az Aria Hotel séfje, Hiermann Viktor az első olyan szakember, aki tapasztalatai jelentős részét már nálunk, az Aria Hotel gasztronómiai hagyományaiból szerezte. Tanulóéveit Ausztriában töltötte, így saját jogon erősítette a Liszt étterem első koncepcióját, amely az Osztrák-Magyar Monarchia konyhaművészetét helyezte modern kulináris környezetbe. Hazaérkezve Bel-Buda egyik legelegánsabb éttermében, az Émile-ben folytatta pályáját, és kezdett el ismerkedni azzal a modernebb irányzattal, amely jelenlegi érdeklődését is javarészt meghatározza. Az Aria Hotel Liszt éttermében pályaszakácsként indult, innen fejlődött junior chef, majd sous chef pozíciókig. Az executive chef pozíciót 2021 nyarán vette át, és azóta irányítja az Aria Hotel gasztro-koncepcióját.
Viktor számára örök inspiráció a klasszikus francia konyhaművészet: bármennyire látványosak is alkotásai a fine dining jegyében, az esztétika soha nem válik öncélúvá a kezei alatt. Az elsődleges szempont mindig az ízharmónia kialakítása, illetve a minőségi hozzávalók természetes ízvilágának bemutatása.
„Amikor elhelyezek valamit a tányéron, fontos, hogy része legyen az organikus egésznek – látványban és ízben egyaránt.”