Sharing koktélok a még jobb közösségi élményekért

Ki mondta, hogy mindenkinek külön koktélt kell rendelni a társaságban? Aztán egymás poharát sasolni, és a szívószál helyett a fogunkat szívni, mert a mellettem ülő jobban választott, mint én…? Na és miért kéne a gyűszűnyi adag italt szürcsölni, amikor kis túlzással egy egész fürdőkádnyi koktélból kanalazhattok kedvetekre? Bemutatjuk a SkyBar legjobb közösségteremtő italait: a sharing koktélokat.

A sharing koktélok olyan közösségi italok, amelyeket bármixereink nagy kiszerelésben készítenek, rendszerint üvegben vagy kancsóban szervírozva. Általában könnyű, alacsony alkoholtartalmú italokról van szó – szerintünk például tonikkal vagy szódával lehet felhúzni a mixeket.

Bár a sharing koktélok a legújabb őrületnek számítanak a tengerentúl, főleg New York rooftop bárjaiban, azért egész szép történetre tekinthetnek vissza. A brit-indiai gyarmatokon a 18. században terjedt el elsőként, hogy az asztaltársaság tagjai a puncsot egy nagy közös tálból kanalazták a poharaikba. Akkoriban csekély figyelmet fordítottak a higiéniai szempontokra, de ma már alapvetőek azok a technikai megoldások, amelyekkel a sharing koktélokat együtt is teljesen biztonságosan fogyaszthatjátok.

A sharing koktélokról az egyik legavatottabb koktélkreátor, Fabio Viviani nyilatkozta a Forbes magazinnak a legszebb ars poeticát: szerinte a műfaj igazi hazáját Olaszországban kell keresni, ahol az emberek mindent társaságban szeretnek csinálni, hogy azonnal megoszthassák az élményeket – és ez a szabály még a koktélokra is vonatkozik.

A High Note SkyBar a májusi újranyitástól kezdve háromféle sharing koktélt kínál Ádám Sándor barmanager jóvoltából. Jó sokáig kellett várnunk, hogy újra együtt lehessünk – szóval úgy döntöttünk, így hozzuk újra lendületbe a társasági élményeket. Kóstoljátok meg együtt!