Kacsamell „dukkah”, a mediterrán fűszerkoktél

Kalandvágyók a kairói piacon kóstolják meg, biztosra menők valamelyik all-inclusive resortban rendelik Sharm El Sheikh-ben. Egy biztos: most nem utazhatsz sehova a járvány miatt, így ha mediterrán arab ízek után sóvárogsz, itthon kell megtalálnod a jó receptet – vagy a biztos kezű séfet. A SkyBarban bemutatkozik a maghreb világ fűszersója: a dukkah.

Ha szereted az indiait, akkor ismered a mindenbe való fűszerkeveréket, a garam masalát. Ha próbáltad már a nyugati arab (ínyencek kedvéért: maghreb) konyhát, akkor már nem egészen ismeretlen az egyiptomi fűszersó, a dukkah (autentikusabb írással duqqa). Koriander, pisztácia-, mandula- és mogyorótöret, szezám, fahéj, gyömbér, tengeri só… Dobj bele bármit – lepénykenyeret, húst, grillzöldségeket – süsd ki, kóstold meg, és repülj el az ízek szárnyán a Nílus deltájához vagy a piramisokhoz.

A High Note SkyBarban kacsamellet kínálunk meg a saját dukkah-fűszerreceptünkkel az új vacsoramenünk keretében. A konfitált kacsamell serpenyőben sül tökéletesre: a bőre ropogós, a hús olvad a szádban. Az egyiptomi stílusú főételt olasz ihletű körettel rendezzük egy tányérra: a saját házi rikottás-spenótos rétes teljeskörű mediterrán élménnyé varázsolja Jóvér Ferenc séfünk kreációját – még a budapesti őszben is.

A SkyBar eddig csak a koktélínyencek mekkája volt, de most először vacsorára is maradhatsz: a fedett és fűtött terasz a pesti belváros szívében, az Aria Hotel Budapest tetején a hűvös évszakokban is szívet melengető, az új étlapnál jobbat pedig nem tudunk pillanatnyilag ajánlani, ha a tökéletes alkalmat és helyet keresed egy romantikus estéhez.