Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle

A kórokozókban az a legrosszabb, hogy láthatatlan fenyegetést jelentenek. A koronavírus már hónapok óta a mindennapjaink része, és a bizonytalanság miatt szinte nincs olyan helyzet, amikor ne jutna eszünkbe: mi van, ha most kapom el…? Pedig a vírusnak van gyengepontja, és ha tudatosan célzod meg néhány ravasz húzással, akkor elejét veheted a bajnak, és jobban figyelhetsz arra, amire igazán érdemes.

A konyha, a főzés, ételek vagy italok készítése és fogyasztása… helyzetek, amelyekben olyan jó részt venni, de mégis sokan épp ezektől félnek mostanában a legjobban: mi van, ha fertőzött az étel, az ital, ha megtapogatták illetéktelenek, ha elkapom, ha megbetegszem…? A rossz érzések épp azt ronthatják el, amit régóta tervezünk, amire a legjobban várunk: egy-egy baráti összejövetelt, családi vacsorát, hétvégi reggelit vagy laza koktélozást.

Vezess be az életedbe néhány jól célzott, tudatos és következetes akciót, és kezdd rutinszerűen alkalmazni őket? Segítségükkel nem csak a COVID-19, de a legtöbb hétköznapi baktérium vagy vírus is eltüntethető az élmények útjából. A forralás, de már a 60 fokos melegítés is sterilizálja a felületeket. Fogyasztásra előkészítés része lehet az is, ha az alapélelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök csomagolását, héját kímélő lúgos mosószerrel tisztítod, és folyóvíz alatt alaposan leöblíted főzés előtt. Ne feledd: magas hőfokon főtt vagy sült élelmiszerekben esélye sincs a mikroorganizmusoknak, amelyek árthatnának neked.

A High Note SkyBar konyhája és személyzete az elmúlt hónapokban igazi szakértője lett a vírusmentes bárélménynek. Kollégáink maszkban és gumikesztyűvel szolgálják fel koktéljainkat, reggeli-, ebéd- és vacsorakínálatunkat. Bármikor kérhetsz te is maszkot vagy kézfertőtlenítőt kollégáinktól. Igény szerint érintésmentes menüt is kaphatsz, amelyről a saját telefonod képernyőjén választhatod ki, amit szeretnél fogyasztani nálunk.