Blog – High Note Skybar, Aria Hotel tetőterasz, 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.2020-10-15T21:38:28+02:00

Burbonvanília, sós karamella, tejcsoki-ropogós

2021. augusztus 5.|

Bemutatkozik a SkyBar és az Aria Hotel új cukrászséfje A nyár hálás időszak egy cukrász számára: a forró napoknak kevés annyira közkedvelt, korhatárok nélkül élvezhető ellenszere van, mint egy jó jégkrém. Nem csoda, hogy a High Note SkyBar új cukrászséfje, Hodunov Hanna gyorsan lett a vendégek kedvence: jégkrém-kreációja, a High Note IceBar burbonvanília fagylalttal, sós karamellával, mogyorópralinés tejcsoki-ropogóssal és még sok apró bonbonnal megrakva olyan lelemény, amelyre csak azok mondanak nemet, akiknek a jégszíve nem akar megolvadni… […]

Sharing koktélok a még jobb közösségi élményekért

2021. április 28.|

Sharing koktélok a még jobb közösségi élményekért Ki mondta, hogy mindenkinek külön koktélt kell rendelni a társaságban? Aztán egymás poharát sasolni, és a szívószál helyett a fogunkat szívni, mert a mellettem ülő jobban választott, mint én…? Na és miért kéne a gyűszűnyi adag italt szürcsölni, amikor kis túlzással egy egész fürdőkádnyi koktélból kanalazhattok kedvetekre? Bemutatjuk a SkyBar legjobb közösségteremtő italait: a sharing koktélokat. […]

Minden, amitől imádjuk az ázsiai vegetáriánus konyhát

2020. november 5.|

Minden, amitől imádjuk az ázsiai vegetáriánus konyhát Ázsiában közel sem olyan sokan vegetáriánusok, mint gondolnánk – India lakosságának például alig több, mint 10%-a. De ezzel együtt igaz, hogy arrafelé könnyebb vegának lenni. Nemcsak a szellemiség miatt, hanem az ottani növények egyszerűen táblálóbbak, makrotápanyagokban is gazdagabbak, mint a kontinentális kínálat. Ezért kipattant egy ötlet a fejünkből, és olyan ételt alkottunk, hogy szinte minden megvan benne, amitől szeretjük az ázsiai gasztronómiát. […]

High Note Mojito: a fehér rum és menta diszkrét bája

2020. november 4.|

Mojito: a fehér rum és menta diszkrét bája A koktélkultúra aranykora a XIX. század második felére esik, amikor a tengerentúli ültetvényekről nagy mennyiségben, olcsón kezdtek Európába és Amerikába érkezni a minőségi szeszesitalok. Az egyik igazi örökzöldje ennek az időszaknak a kubai mojito: egyszerű, de nagyszerű, de vajon mi a titka évszázadokon átívelő sikerének? […]

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle

2020. október 22.|

Tarts távolságot a vírustól – mi is távol tartunk tőle A kórokozókban az a legrosszabb, hogy láthatatlan fenyegetést jelentenek. A koronavírus már hónapok óta a mindennapjaink része, és a bizonytalanság miatt szinte nincs olyan helyzet, amikor ne jutna eszünkbe: mi van, ha most kapom el…? Pedig a vírusnak van gyengepontja, és ha tudatosan célzod meg néhány ravasz húzással, akkor elejét veheted a bajnak, és jobban figyelhetsz arra, amire igazán érdemes. […]

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel

2020. október 21.|

High Roll: a fahéjas csiga, amely felemel Kakaós csiga, pizzás csiga, fahéjas csiga… ugye tudod, milyen izgi, amikor a legbelső, legízletesebb részét, a „szívét” kínálod a párodnak? Ha nem félsz bűnözni a kalóriákkal, akkor itt az idő, hogy betárazz az őszi, kuckós hangulatú illatokból és ízekből. Elmondjuk Neked, hogy mi milyennek gondoljuk a fahéjas csigát, amikor nem csak felmelegít, de szárnyakat is ad. […]

Go to Top